5 неща, които биха ме задържали в офиса

Едва сряда е. Пак. Отново. Колко поред са по-точно, защото ми се виждат в повечко? Някак си ставам от леглото с 45 минути закъснение , взимам си душ, старателно си измивам зъбите и се правя, че на мен грим изобщо не ми трябва. Студено е навън, вие се радвайте, че изобщо се излюпих изпод завивката. Вместо да си извадя картата за влизане в офиса, изкарах ключовете за вкъщи, което потвърждава теорията ми, че офисът е пъвият ми дом. Сряда не ще да минава бързо, а аз виждам как на другите им поднасят бутилка вино в офиса. Ех, де! А моето къде е? 
Чудя се тука, какво му трябва на един средностатистически офис, за да бъде още по-привлекателен за своите служители? Ние си имаме хубава кухня, пресни плодове, а кафето ми разтреперва така краката, както никой мъж досега не е успявал. Открих златната петица! Няма проблем, не е нужно да ми благодарите, мили работодатели. Приемам някоя от петте точки по-долу за благодарност, можете да ми пишете на лично съобщение за адрес ☺ 
Кои са 5-те неща, които според мен биха повлияли благоприятно на офисната среда: 
Диспенсър с вино
Да, единият чучур го искаме със Сувиньон блан! Другият може мерло, а ако има трети – розе! Не че ни е лошо, но пък много помага за вдъхновението и за…абе, в сряда не е готино просто! Те всички си пускат снимки от морето вече, хващат съмнителен тен, а ти…сипваш си вино от диспенсъра, за да преживееш цялата тази работа по-леко…докато си на работа. Пък и четеш такива статии с по-голям ентусиазъм! 
Тапи за уши
„Уеее-уееее, беше толкова яко на морето, водата беше хладна, цацата солена, картофките с бронзов тен. А да знаеш, че си взехме патка, която снася златни яйца! НЯМА ДА ПОВЯРВАШ, намерихме Свещения Граал!!!!“. Да, супер. Служебни тапи за уши, благодаря. Ще ви напомня същото, когато тези индивиди тръгнат към Банско през зимата и видят Голямата стъпка 🙂 
Разгъваем диван
Навън ръми тихичко. Ти тъкмо си се нахранил и детето в теб иска да поспи. Ами, позволи му, де! Цитираш неизвестен сайт, който е казал, че е полезно и че „Абе, май Китай, или Япония…дръпнати бяха, ама го правят!“. Затова инвестираш три заплати в това да има разгъваем диван в офиса за дрямка. БРАВО! Всичко го оценяват, най-вече шефовете, които никога не са те гледали толкова съмнително! Браво! Ти успя! 
Малка библиотека
Чувала съм за мистични места, които предоставят това удоволствие, но дали ти дават и времето? Представи си как колежките си говорят за ваканцията, а ти тихичко се свиваш и продължаваш да четеш какво се случва по-точно, защо той отиде там, какво го чака? Ама, разбира се, че това ще се случи! Господи, защо отиде…не, казах ти да не отиваш. 
Малки котенца
Не ме интересува кой какво казва, но всеки офис трябва да има ферма с малки животни (аз лично харесвам котенцата). По този начин учиш на отговорност, на милосърдие, на състрадание и на d’awwwww <3, което е от изключително значение в днешно време! Помагаш на екипа да се сплоти! Всички се разделят на екип „котки“ и екип „кучета“ и екип „аз ще си седя при виното“.
Къде с чувство за хумор, къде с капка надежда – това са петте неща, които според мен ще променят работния процес в цялата държава. А сега, народе, напред и нагоре, защото остава още малко до края на работния ден! 🙂

Самодива А.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *