За мъжете ни с любов

Забелязвам тенденцията да се подиграваме на нашите мъже. Било то от чисто хумористична гледна точка или защото ние сме гадини долни и не знам как ни търпите. Забелязвам, че и ние рядко сме жени до тях, целейки да бъдем силната, независима жена (пак можеш, мамка му, остави го да смени крушката). Е, днес ще си говорим за това колко са прекрасни мъжете ни! Защо мъже? Често вашата половинка ще влезе в живота ви с бонус най-добър приятел, който ще стане и ваш най-добър приятел (освен ако не сте грандиозни патки, нали).

Така Самодива А. се оказа в една мъжка квартира, превиваща се от болки в корема, защото някой подрани грандиозно. Превръзки – няма. Хапчета – няма. Две момчета, които я обгрижват с цялата си любов – има. Докато единият прави чайове и изнамира одеала с крайно съмнителен произход , другият дава идеи какво да правиш, за да намалее дерзанието ти и тича по аптеки за хапчета (благодаря ти, осмокРачо). Искам да ви кажа, че толкова щастлива не се бях чувствала от твърде дълго време.

Сутрин се будиш до него, а той – вече буден и те гледа влюбено. Виждаш лека усмивка как се появява на лицето му и знак за блаженство. И така в тази крайно мила картинка, той лекичко с щастие въздъхва и ти казва „Пръднах под юргана“, а ти не можеш да си намериш мястото от смях.

Такива са те нашите мъже, затова събрах истории на самодивски приятелки да ни разкажат какви мили жестове правят техните половинки за тях.

1. Самодивска посестрима – Плами 

Тъкмо сме се прибрали с бебето от болницата, то е сладко и добричко, баща му е горд като пуяк със сина си. Аз съм в хормонален бум, дисбаланс, etc. Вярвам, че съм най-лошата майка, нямам достатъчно мляко и няма да си възпитам добре детето и то ще стане сериен убиец или политик в България. Съответно рева. Сутрин. Обед. Вечер. Посред нощ докато детето доволно яде от „несъществуващото“ ми мляко и качва килограми като прасенце преди Коледа.
Мъжът ми е умен. Не ми казва „Успокой се“ или „Ядосваш се за глупости“. Знае, че това няма да доведе до нищо добро за него. 😀 Става нощем с мен. Говори ми смешки. Разтрива ми гърба. Купува ми много сладолед и шоколад без да съм му казала. Купува ми всичко, за което е прочел сам в нета, че засилва „несъществуващата“ ми кърма. Извежда ме на пазар за дрехи без да мрънка, докато майка ми се гушка с внучето. Оставя ме да изляза с мама докато той се гушка със сина си. Не се оплаква за това, че не готвя, не чистя, не пера и в апартамента все едно е паднала бомба. Казва само „Важното е да си спокойна“.

2.  Самодивска приятелка  – Лара 

Всяка вечер моето момче разхожда кучето ни, защото навън е тъмно и страшно и аз съм “принцеса”, която трябва да си почива след работа. И това са ежедневни жестове. Това, че всеки пък носи покупките от магазина. Това, че мие чиниите след като аз сготвя. Или готви, когато не се чувствам добре. И ми взима шоколадово яйце всеки път, когато съм тъжна.

3. Самодивска приятелка – Лили 

Иван е мъжът, който ми носи цветя без повод. Той е най-близкият ми човек, който изпълва душата ми. Той е момчето, което преди години стисна зъби и предпочете да спи върху каменния под на (някаква църква беше, но не си спомням името ѝ) в Пловдив под звуците на разговорите ни, защото имах само една вечер с най-добрата ми приятелка, с която ни деляха градове и държави с години.

4.Самодивска приятелка – Сияна 

Aлекс е най-прекрасният съпруг, за който може една жена да мечтае. И най-прекрасният баща. Беше с мен в най-прекрасния момент в живота ни – раждането на дъщеря ни.
Винаги взима участие в поддържането на къщата, като задълженията са разпределени по равно, но той поема по-трудните неща като изхвърлянето на тежкия чувал с боклук, носене на покупките от магазина и прочее; често мие чинии и пуска прахосмукачка и пералня. Често ме глези с шоколад и домашно приготвена пица (като днес <3). Обожавам и когато се занимава с малката през почивните си дни, за да мога аз да взема глътка въздух и да отделя малко време за себе си. Това са малки неща, които на много хора може и да не им правят впечатление, но за мен са много важни и мисля, че правят връзката ни пълноценна и балансирана.
Алекс не ми купува цветя, но понякога със или без повод ми бере малки букетчета от градинките, което е много по-яко! А най-милото е, че ме търпи докато пея! 

5.Самодивска колежка, насилствено станала приятелка – Вера

Зимата в студени и мрачни сутрини не ти се става от леглото, на мен изобщо хаха
Филип на няколко пъти ме изненада със „следи“ по пода към нещо вкусно. Имам предвид, че беше налепил
стикери на пода с нарисувани стъпки, които водеха по завъртян начин (веднъж и през банята) в кухнята, където ми беше приготвил закуската,
при това наредена симпатично на масата

6. Самодивска съпруга на шефа, пак насила станала приятелка – Алекс 

Той ме открадна от Молдова! Първите три месеца от връзката ни си пишехме чрез Гуугъл, защото той не говореше румънски, а аз в последствие научих английски заради него. Всяка сутрин ми прави кафе и ме води на работа. Направи ми най-романтичното предложение за брак пред стотици хора. Понякога ми прави големи изненади, като тази да ми каже, че имаме среща с някой, който да се окаже художник, който да ме научи да рисувам, а това ми е голяма страст. Но по-важното е, че всеки ден ме пита как се чувствам и дали съм щастлива. 

7. Самодивска братовчедка – Галя. Tя ни е личен пример как първото ти гадже може да бъде бащата на двете ти деца, за което страшно много я обичаме. 

Дори и след 20годино заедно, една жена може да получи за подарък колие с надпис И+Г=ВНЛ

P.s. А самодивите ще добавят, че бащата на Галя гони мъжът ѝ преди години с пушка из Карнобат, но дори това не го отказа от нея 🙂

8. Самодивска майка! Накрая, защото най-много я обичаме нея!

Със сестра ти бяхте малки, а по онова време не се празнуваше Св. Валентин, така че всичко романтично се случваше около осми март. Вас ви пратихме при баба, а баща ви се беше подготвил с ягоди, сметана и шампанско и както може би се досещате вече, очакваше ме една наистина романтична нощ. Това, което едва ли очаквате е ,че ти и сестра ти се прибрахте по-рано от баба ви и най-нагло ми изядохте ягодите и сметана и изкарахме една “романтична” вечер по семeйно. Няколко дена по-късно леля ти дойде на гости и с нея изпихме шампанското. Така неуспешно мина опитът на баща ти за романтична вечер, която помня вече 20 години.

Мъже, обичаме ви! Продължавайте да сте толкова прекрасни и да сте най-слънчевата част от нашия живот 🙂 
Самодива А. 
  1. Melnik_Orthodox

    Много хубав материал, много мило написан, стана ми много приятно от щастието на толкова много жени! Давайте все така! 🙂

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *