Жените и лошата седмица

За жените и лошата седмица от месеца на всяка една от нас се носят хиляди митове, легенди, вицове и тем подобни бръщолевения, които всяка жена, изпитала болката на това да бъдеш „слабия пол“ би разпердушинила ако някой се пошегува с това в неподходящ момент. И скъпи мъже, ако си мислите, че това все някога ще спре – НЕ, НЯМА! Менопаузата е още по-страшна и тя не е само няколко дни в месеца, а е всеки ден, от сутрин до вечер и дори през нощта. Но, нека не се отклоняваме от темата.
Ако се чудите какво и защо превръща иначе нежните и прекрасни, миловидни дами в чуми сански, адски демони и дори Луцифер бяга от тях в тези моменти, ей сега ще ви разкажем. Иска ни се да ви посъветваме как да оцелеете или преживеете тези ситуации по-лесно, но дори ние самите не сме сигурни, че това е възможно.
И нека започнем с

Фаза 1: Обвинението

„Ъъъъ (рев, хлипане, сълзи), защо се родих момичееееееее? Трябваше да съм момчееееее… (подсмрък, подсмрък) Не е честно! А пък на вас мъжете ви е толкова лесно, нищо не правите и нищо не ви боли…“ След това възлюбената ви дама звъни на баща си по телефона и му вдига лют скандал, защото как е могъл да и причини това в живота? Тя с какво го е заслужила и защо той не я обича достатъчно, че да зачене майка ѝ с момче, а не с момиче? Защо тази несправедливост? Господи, ЗАЩО?
Това може да продължи с часове, да. Тук най-добре е да не казвате нищо и определено НЕ обяснявайте колко по-болезнени неща може да изпита човек. Освен ако не искате половинката ви да изтрещи тотално и случайно да ви удари ток под претекст, че „Е, сега поне вече знаеш к‘во е. Смешно ли ти е? Смей се де, и по-болезнени неща има“

Фаза 2: Целият свят е ужасен

И тук темите могат да варират от това колко ужасни са шофьорите по пътя, как сомалийските деца умират от глад, колко е абсурдно воденето на войни в 21 век, колко ужасни егоисти са мъжете, как джънк фууда вреди на децата и т.н. А заключението е: „Хората са ужасни, противни и не заслужават да съществуват! Всички да умрат! Мога всички да избия, че да спася земята, а накрая и себе си! … Мило, един шоколад ще ми донесеш ли? Ама как така няма? Е какво като съм изяла предния, не се ли сети да вземеш друг? ЕТО ЗА ТОВА ГОВОРЯ! Ти не ме обичаш и светът е ужасен!“
Бога ми, освен да я надрусате с обезболяващи и да я сложите да си легне да спи, идея си нямам какво може да се направи в този момент. Мъже, прекрасни и очарователни, благодарим ви за търпението, с което стоически понасяте всичко това!

Фаза 3: Супер съм щастлива

Имам страхотен живот! И страхотни приятели! И мега якия мъж, и всичко е супер! Другата година ще отидем на почивка в Бали, нали? И даааааа, да, представям си го. Ще е топло и романтично, и ти ще ми предложиш брак на брега по залез слънце и Габито ще ни снима (Габито е онази мрънкащата приятелка, която изобщо не те харесва и има мъжки глас. Не си много сигурен дали е приятелка или приятел, но ако е второто – завиждаш за гладко избръснатата брада). И пръстенът ще е с огрооомен диамант, и всички ще ми завиждат, и… и… и… И сватбата ни ще е на брега на морето, аз ще съм принцеса, майка ти няма да дойде! … Ама как така не искаш да се ожениш за мен? ЗАЩО? Е, какво като сме били само на 3 срещи, нищо ли не знача за теб? И НЯМА ДИАМАНТ? Е, какво като живееш в боксониера под наем, чиито покрив тече. Покривът ти е по-важен от мен!? И не искаш Габито с нас на Бали!? МОЛЯ!? НЕ, КРАЙ! Разделяме се! Не искам да те виждам повече, ти ми съсипа живота! Ти си виновен за всичко!

Фаза 4: Не ми пука

И какво като е разхвърляно, подреди си сам. Ми не, шефе, не ми пука, че закъснявам, който може, да се справи по-бързо. Е, валяло сняг… Ми нямам зимни гуми, все тая, тъкмо колата ще стане шейна и ще се пързаля. Е, запалила се е кухнята, ми тя си беше за ремонт и без това. Запушила се банята – супер, ще се наводним и ще си направим басейн вкъщи. Кучето е гладно… И аз съм гладна ама кво!? Не, тате, не ми пука, че не съм се дипломирала. Чакай, чакай! Искаш ли да ти напомня заради кого се чувствам така (връщаме се на Фаза 1)!? Оф, мамо, к‘во е това здрасти всеки път? Не може ли малко по-бързо да ми казваш каквото имаш? Е, уволниха ме… Миии уволниха ме, кво да направим сега. Нямам храна в хладилника, чак пък такава драма.. Ще се науча да ловувам и ще гоня патици по реката. Не точно сега де, като спре да ме боли корема. Тъкмо качих 10 кг., идеален момент да ги сваля.

Фаза 5: Завръщането

И в ето тази фаза, най-накрая любящото и мило създание претърпява метаморфоза отново, сваля върколашката козина, падат и огромните нотки, а зъбите и от кучешки, отново стават човешки. Тя е същата. Да, да, тя е, обаче ти вече си наплашен, нали? Че как няма. Споко, имаш около 20 дни да и се порадваш, преди пак да ти се озъби насреща.
Диви Самодиви благодарят от името на жените на всички търпеливи мъже, които понасят това всеки месец. Прекрасни сте, не си отивайте! Или ако си тръгнете, върнете се с храна.
 
Самодива С.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *