Как организирах себе си и станах подредена


Това беше статия, която исках да напиша в началото на декември, но тъй като съм крайно хаотична и разхвърляна, едва сега стигнах до нея.

Всичко започна в лятото на 1993-та година, когато насред жегата, клетата ми майка се е мъчила, за да се родя аз. Момиченце => очаквало се е да съм малка, сладка, нежна и …подредена. Хора, разбирате ли, че не го искам и аз това, ма на – такава съм. Много хаотична, разсеяна…я, пеперудка! Така де, разсеяна и разхвърляна. Нека се прави ясно разделение между разхвърлян и мръсен! Може дрехите ми да са на топка в гардероба, но са чиста топка! Също така, съм преценила, че предпочитам да гладя всеки божи ден, наместо да си сгъна веднъж дрехите и да ги задържа по този начин повече от 3 часа.

Винаги съм вярвала, че момчетата са разхвърляни, но ме наляга такава мъка, когато видя тъжния поглед на приятеля ми, осъзнал, че всичките дрехите ми пак са из цялата стая. Също така, оценявам старанието ти да си скриеш тиковете на лицето, когато видиш пак същите тези дрехи, но в твоята стая 🙂 (хуе-хуе-хуе).

ВЕДНЪЖ СИ ПОДРЕДИХ СТАЯТА ПЕРФЕКТНО. Много ме издразни и веднага я разхвърлях. Как живеете така бе, хора? Ама не ви ли изнервя, че не можете да си оставите всичко навсякъде? Не ви ли дразни, че на работа сте перфектни, а трябва и вкъщи така. Не ви ли е кеф да видите една купчина задължения на леглото и така, небрежно да я стоварите на Стола (да, онзи стол, който съществува във всяка спалня). Котката във вас никога ли не се обажда? Никога ли нямате нуждата да съборите нещо на земята, ей така, просто да си седи там, защото не му е там мястото. Не ви ли успокоява лекият хаос и фактът, че не всичко е перфектно, защото ВИЕ така сте решили? Бах ма‘аму, ако още някой ми каже, че съм момиче, затова у нас трябва да е подредено, ще започна да търся водно легло и огледало на тавана у всяка ергенска квартира, в която стъпвам.

Според съмнителна статия в никому известна медия, разхвърляните хора са по-креативни! АЗ СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСНА С ТОВА. Мога да измисля милиарди причини да не отделя два часа от живота си, за да се забия в стая и да подреждам, а да изляза и да пия бира на хамак (дори да е -15 градуса и да има бели мечки навън). Също така сме по-емоционални – и това е вярно, защото ако стигна, все пак, до тези два часа подреждане, започва рязко да ми се реве. Ние сме по-умни! ТОЧНО ТАКА! Вместо да отделяме време за глупости, като сгъване на дрехи, ние четем книги, ходим на концерти, забавляваме се, водим реален живот. Значи, наистина знам, че сгъването на дрехи отнема като цяло 10 минути, но с отлагането и размотаването е точно 2 часа при мен.

Знам, че много от вас са потресени от признанието на една млада дама, че живее в тотален хаос, но пък искам да ви споделя и няколкото хубави неща, които идват с неподредеността. Сега, вие сте били на работа, връщате се изморен и крайно неподредената ви половинка е….подредила! Точно така! Чудо! Това ви прави тоооолкова щастлив! Малките неща в живота, както казвам. Друго – не се ядосваме за дребни неща. Направил си малко трохи по масата? Няма проблем. Чашата ти седи до бюрото от вчера? Еее, ще я вдигнем днес, споко 😉 А, да! Ако Гери-Никол има кутия пълна с тайни, аз имам цяла стая. Вътре може да откриеш най-причудливи неща, които светът е забравил, че притежава. Какви ли? И аз не знам, често сама се изненадвам. А най-впечатляващото е, че в целия този хаос, успявам да намеря абсолютно всичко, което ми трябва с максимум две движения (едното включва рязко издърпване и силно изкрещяване на „ТАДААААААААН!“). 

За финал  – може да ви изнервя колко ни е разхвърляна стаята (нека думата „стая“ се чете като „живот“), но не можете да отречете колко сме очарователни. Малко по детски наивни, леко небрежни към общата картина и страстно вкопчили се в детайлите. АМА КАК ТАКА НЕ ВИЖДАШ ТАЗИ МАЛКА СВЕЩ, КОЯТО ОТКРАДНАХ. Да, знам, че е заобиколена от документи, гримове, една блуза, ластички и буркан, но КАК ТАКА НЕ Я ВИЖДАШ.

Ех, сега отивам да се приготвям, че трябва пак да ходя у приятеля и да измисля нови ъгли, в които да си метна дрехите :)))))))))

Самодива А. 

2 коментара за “Как организирах себе си и станах подредена

  1. Поискаш ли, можеш да си най-перфектно подредена. От опит го зная.

  2. Хихи, все едно говориш за мен. Общо взето същата работа 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *